Portakal Soslu Krep Nasıl Yapılır? – Portakal Soslu Krep Tarifi
Bir kabın içerisine unu, şekeri, sütü ve sıvı yağını ekleyip mikserle iki dakika kadar çırpıyoruz. Krep harcından bir kepçe alarak yağladığımız teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
-
Portakal sosunu hazırlamak için, şekeri tavanın içerisine alıp karamelleşene kadar pişiriyoruz. Şeker karamelleştiğinde üzerine reçeli ve portakal suyunu ekleyerek 1-2 dakika kadar pişirerek ateşten alıyoruz. Sıcak haldeki sosu kreplerin üzerine gezdirerek, küçük dilimler halinde kestiğimiz portakal dilimlerini krebin üzerine serpiyoruz ve krepleri dörde katlayıp üzerine pudra şekeri serperek hazırladığımız bu nefis tatlı tarifini afiyetle tüketebilirsiniz..
Portakal Soslu Krep
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder