8 Eylül 2014 Pazartesi

Şark Usulü Sucuklu Pizza

Şark Usulü Sucuklu Pizza Nasıl Yapılır? – Şark Usulü Sucuklu Pizza Tarifi



Bir tavanın içerisine soğanları halka halka doğruyoruz. Zeytinyağında dövülmüş sarımsakları da tavanın içerisine ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyoruz. Üzerine salçayı ilave edip yaklaşık 2 dakika daha kavurduktan sonra kabuklarını soyuk kuşbaşı şeklinde doğradığımız domatesleri ve baharatları ilave edip domatesler yumuşayıp sos koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. İnce ince kestiğimiz sucukları da sosa ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra hazırladığımız karışımı alıp soğumaya bırakıyoruz.

-

Pizza hamurunu yağladığımız tepsiye yerleştirip, üzerine hazırladığımız sucuklu karışımı yaydırıyoruz. Pizzamızın üzerine peynirimizi de serpiştirdikten sonra orta ısılı fırında peynirler erinceye kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız bu nefis pizzayı afiyetle sevdiklerinizle tüketebilirsiniz..


-


*** Pizza hamurunun tarifine buradan bakabilirsiniz. Pizza Hamuru


-



Şark Usulü Sucuklu Pizza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder