Zeytinli Ekmek Nasıl Yapılır? – Zeytinli Ekmek Yapılışı – Zeytinli Ekmek Tarifi
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartarak bir kabın içerisine Alıyoruz. İçerisine ince kıyılmış kuru soğanı, naneyi, yeterince tuzu ve sıvı yağı ekleyerek iyice ovalıyoruz. Hamurun içerisine hazırladığımız bu karışımı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Limon büyüklüğünde parçalar kopartıp, önceden yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizip, mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra önceden ısıttığımız fırına alarak pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
Zeytinli Ekmek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder